Programma en varianten

Om mensen te leren werken met de websites van overheidsorganisaties, biedt Stichting Digisterker het educatieve lesprogramma ‘Werken met de e-overheid’ aan. Dit programma is geschikt voor mensen met beperkte digitale vaardigheden, maar ook voor mensen die meer willen leren van de diverse mogelijkheden van de digitale overheid en hun wettelijke regelingen.

Bibliotheken die belangstelling hebben voor het (laten) organiseren van cursussen ‘Werken met de e-overheid’ kunnen zich bij Digisterker aansluiten door een licentie af te nemen. De licentie geeft recht op toegang tot en gebruik van cursusmateriaal en ondersteuning van de Digisterker-organisatie. Voor bibliotheken is er door de Koninklijke Bibliotheek een landelijke inkoopregeling met Stichting Digisterker afgesloten. Andere organisaties die belangstelling voor het lesprogramma hebben, moedigen we aan om contact op te nemen met de lokale bibliotheek om de mogelijkheden voor samenwerking te bespreken. Lees de brochure ‘Digisterker – Werken met de e-overheid’ voor een uitgebreide beschrijving van het aanbod.

Het educatieve lesprogramma ‘Werken met de e-overheid’ is modulair opgebouwd. Dit maakt het mogelijk om het lesprogramma thematisch in te delen en geschikt te maken voor verschillende doelgroepen. Daarnaast zijn er verschillende varianten op het programma beschikbaar.
Bekijk hieronder het overzicht.