Digisterker – Ontdek de digitale overheid

Op deze website vind je alles wat je nodig hebt om de lessen voor te kunnen bereiden. Stel zelf werkboeken samen en verzamel aanvullende lesmateriaal om je lessen naar eigen wens vorm te geven. Daarnaast heb je de beschikking over praktische informatie.

Wil je als docent aan de slag met het lesprogramma? Klik dan op Aan de slag! voor alle belangrijke informatie over het lesprogramma.

Maakt u al gebruik van de Digisterker Docenten Demo's? Bij elk onderwerp is er in de PowerPoint-presentatie een verwijzing te vinden naar een (online) Docenten Demo. Deze Demo’s gebruikt u om een website bij het betreffende onderwerp te demonstreren. Daarnaast vindt u in alle Demo's een stappenplan en schermafbeeldingen van de betreffende website.

In de loop van 2024 worden alle gemeentelijke modules aangepast aan de nieuwe stijl. Super handig en altijd actueel!

Wilt u cursisten op een leuke manier laten kennismaken met de mogelijkheden van de digitale overheid? Dan zijn de Digisnapjes een goed begin! Een Digisnapje is een korte les waarin je in nog geen 5 minuten iets leert, iets doet en op weg geholpen wordt. Een Digisnapje bekijk je op je telefoon of tablet. U kunt een Digisnapje gebruiken als inleiding en voorbereiding op een les in de cursus ‘Digisterker – Werken met de e-overheid’. Er zijn op dit moment al verschillende Digisnapjes en er komen er nog meer bij!

Nieuwsgierig? Ga dan naar Digisnapje.nl.

Bent u als coördinator op zoek naar Digisterker-materialen die van pas kunnen komen in het Informatiepunt Digitale Overheid? Bijvoorbeeld om meer te leren over de digitale dienstverlening van de overheid of om te gebruiken bij uw hulp en uitleg aan bezoekers van het IDO.

Op deze pagina vindt u materiaal om het informatie-, educatie- en ondersteuningsaanbod van de bibliotheek onder de aandacht van de gemeente te brengen.

Wilt u cursisten of bezoekers in de bibliotheek veilig laten oefenen met het aanvragen en gebruiken van DigiD? Ze tonen hoe ze de DigiD app kunnen installeren en gebruiken? Of hoe het werkt om een keuze door te geven in het Donorregister? Dan kunt u gebruik maken van onze oefenomgevingen. Klik hier voor meer informatie.

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen rondom de digitale overheid en Digisterker? Of bent u benieuwd naar ervaringen met de Digisterker-cursussen? Dan kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Digisterker infomercial